El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

10 september Hemma!

Hemma igen! Underbart att komma hem till sin lägenhet med alla bekvämligheter. Men det är helt ovant att helt plötsligt vara ensam hela tiden, när man varit omgiven av folk i princip dygnet runt i tre veckor. För även om man går ensam långa sträckor och kanske sover ensam någon natt, så är det alltid pilgrimer i närheten som frågar hur man mår, som håller en sällskap när man gå och när man äter osv.

I torsdags tog jag bussen till Madrid från Burgos, det tog tre timmar. Åkte till hotellet direkt, gick ut och käkade och låg sen och vilade hela kvällen. Det var ett av de värsta hotellen jag bott på i hela mitt liv. Hade bara valt ett på Booking, som låg nära flygplatsen om som hade bra betyg. Nej! Gräsligt. Pyttelitet ofräscht rum som hade mjuka väggar täckta av något vaxduksliknande material. Bläääää!

Upp tidigt på fredag (som tur var vaknade jag av mej själv, för jag hade tydligen stängt av ljudet på min väckarklocka på mobilen). Åt kass frukost, sen iväg i taxi som var förbeställd och som dök upp som den skulle. Var på flygplatsen alldeles för tidigt och fick vänta länge. Är ju van vid kalabaliken på Arlanda, så jag tänkte att det var bäst att vara ute i god tid, men eftersom jag redan var incheckad och bara reste med handbagage gick jag igenom säkerhetskontrollen på typ 15 minuter. Otroligt överväldigande med alla ljud, ljus, människor och taxfree. Var lite orolig att jag inte skulle få igenom stavarna, men det gick hur bra som helst. Upptäckte när jag kom hem att jag hade diverse krämer och annat utspridda i ryggsäcken, som ingen heller reagerade på. Bra flyg, Iberia, kollade Netflix och sov. Så skönt att landa på Arlanda och ta en taxi hem. I väntan på flyget i Madrid hade jag också beställt matleverans, eftersom jag visste att jag skulle komma hem till en tom kyl och verkligen inte hade nån lust att stappla omkring på ICA så fort jag kom hem.

Så igår packade jag upp ryggan (det tog typ fem minuter max) och njöt sen av att vara hemma, drack te och åt varma mackor, kollade TV istället för mobil 🙂 och SOV I MIN EGEN SÄNG! Så härligt. Och även om jag gärna gått klart caminon, så var det så rätt för mej att åka hem nu. No regrets.

Ringde en sjuksköterska idag om mitt knä för att höra vad jag ska göra. Jag ska vila, äta de tabletter jag ätit och ha stöd när jag går. Precis som jag gjort, fast jag inte har vilat. 🙂 Sen ska jag kontakta en sjukgymnast. Bokar tid direkt 🙂 Provade en dag (resan till Madrid- dagen) att inte ta tabletter eller ha stöd. Fi fasen vad ont jag hade sen! Så ni ska jag sikta på ett bra knä och hitta på lite roliga saker att göra under mina kommande tre lediga veckor.

Och jag har ju alla bilder! Så kul att kunna återuppleva allt genom bilderna. 🙂 Men nu ska jag lägga mej en stund i min underbara soffa. Det kommer en liten sammanfattning av caminon när jag landat lite.

En ljuvlig morgon efter Azqueta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *