El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

30 januari 2022

Jag fortsätter att planera och promenera, kom nyss in från en blåsig och snöig promenad. Under mina promenader så lyssnar jag på en pod om Caminon med en massa bra tips och intervjuer. Här är länk till den:

 

 

 

Jag ser filmer, läser guideböcker och har nu planerat om min rutt ett stort antal gånger. Är rätt säker på första veckan och har bokat albergues för hela första veckan. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men det känns skönt att veta att man har någonstans att sova och veta hur långt man behöver gå varje dag i början. Har läst om folk som skyndar iväg i gryningen för att hinna få en plats på nästa ställe när de öppnar, så vill jag inte ha min första vecka. Jag vill känna att jag kan gå sakta och spana in omgivningarna och stanna var jag vill och sådär. Kanske känner man annorlunda när man blivit varm i kläderna, men just nu känns det bra såhär. Ändrar jag mej så är det ju bara att avboka. 🙂

Jag har, som jag skrivit om tidigare, också tittat på allt jag kommit över. Här är länk till imdb för de filmer och serien som jag sett:

The Way, 3 Caminos, Camino Skies, I’ll push you

Har också en packlista som ändras dagligen, jag lägger till och tar bort. 🙂 Såhär ser den ut just nu:

 • Klädlina
 • Säkerhetsnålar
 • Förgreningspropp 30 gr.
 • Resesidenlakan 190 gr.
 • Mobil 162 gr.
 • Mobilladdare
 • Airpods
 • Laddare till Apple Watch
 • Solglasögon
 • Vattenflaska Hydraulics
 • Pannlampa
 • Silikonöronproppar 40 gr.
 • Nagelklippare 40 gr
 • Borste/kam
 • Hårsnoddar
 • Fotkräm
 • Tvål/Schampoo/tvättmedel allt i ett
 • Deodorant
 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Leukotape
 • Rakhyvel
 • Xylocain
 • Ryggsäck
 • Stavar
 • Passväska?
 • Antihistamin?
 • Ipad, laddare, fodral, penna, keyboard? 1100 gr (=TUNGT)
 • Resehandduk
 • Antihistamintabletter?
 • 3 ulltrosor
 • 2 sportbh
 • 4 par strumpor
 • 1 linne
 • 2 t-shirts
 • 2 leggings
 • 2 korta leggings
 • Regnställ eller poncho
 • Fleece
 • Vindjacka eller annan jacka?
 • Sjal
 • Långärmad t-shirt
 • Klänning (att ha på kvällarna)
 • Underställ (att sova i)
 • Flipflops
 • Vandringssandaler/gympadojjor
 • Keps/solhatt?
 • Bikini

Det är väldigt tveksamt med ipad och tillbehör, den väger för mycket. Vill ju kunna dokumentera och kolla på film kanske nån gång, men jag kan ju göra det på telefonen. Ju mer jag tänker på det, desto onödigare känns det med ipaden. Men vi får se sen när jag kan börja provgå med packning så småningom.

Ny lista på de albergues jag redan bokar:

De har lite olika betyg på Trip Advisor, men det blir spännande, hur som helst. Tänker att stoppet efter det ska bli Los Arcos, men har inte bestämt mig ännu.

Jag har också börjat väcka min spanska till liv, som jag läste tre år av för tusen år sen i gymnasiet, med hjälp av appen Duolingo. Kul!

Nu ska jag försöka tänka på något annat en stund. 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *