El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

20 mars 2022

Planering och övning pågår fortfarande. Jag har ägnat tiden åt att gå mina lunchpromenader och har börjat försöka trappa upp lite. Igår gick jag en mil i vårsolen, underbart. Jag testar strumpor, appar och har gjort en del små inköp, även om jag har avvaktat med en del också.

Strumpor

Jag har testat att gå i ”vanliga” ganska tunna nylonstrumpor, syntetiska skavsårsstrumpor, halvtjocka ullstrumpor och lite tunnare merinoull-strumpor. Än så länge leder skavsårsstrumporna inköpta på Decathlon.

Skor

Jag går forfarande i mina kängor, eftersom det är sånt väder, slaskigt och en hel del is och snö kvar i skogarna. Har gått en sväng i nya Altra Lone Peak också, men dom kommer att behöva en utvärderingsperiod. Det är zero drop på dem, dvs hälen är i samma höjd som framfoten, och det är man inte riktigt van vid. Vi får se om det blir dom som får följa med på vandringen eller inte.

Appar

Har hittat en hel del appar som jag ska använda när jag väl är på Caminon, men också en hel del appar som jag använder här hemma. För att mäta steg: Pacer. För att hitta bra vandringsslingor : Wikiloc. Duolingo för att bli bra på spanska.

Til Caminon:
Jacostamp – för att se var man kan få sitt pilgrimspass stämplat.
Camino Ninja
Buen Camino
plus en massa andra appar, men jag får testa dom på plats 🙂

Annat

Har hittat en bra jacka, som jag håller på att ”gå in”; regn och vind. Har köpt regnskydd till ryggan, packpåsar, en spork, en pannlampa, en liten Fjällräven-väska till pass och pengar och mobil m.m. Testar trekkingleggings och olika tröjor för att komma på vad som känns bäst. Har inte bestämt mig ännu.

Planerar lite små-äventyr och försöker hitta rutter som är 1,5-2 mil långa, för att gå och bo på ett hotell och gå hem igen dagen efter. Har första trippen inbokad nästa helg, då jag ska gå nästan hela första etappen på Upplandsleden, som startar här i Barkarby, för att bo på Görvälns slott och sen gå hem dagen efter. Det kommer nog att bli drygt 1,5 mil enkel väg ungefär. Nästa övernattningstripp blir i april, då går stegen mot Täby och ett vanligt Scandic. Det går bra det också 🙂 Enligt kartan blir den turen 16,5 km enkel väg.

Lyssnar på Camino de Santiago Pilgrim’s podcast, bra info, men man måste pausa ibland, så man inte tröttnar 🙂 Annars läggs mest fokus på att öva upp konditionen. Lider ff av någon slags post-covid-grejs som gör att jag blir väldigt lätt andfådd. Har nu varit hos läkare och kollat upp det, så att det inte är något allvarligt, men dom hittade inget. Hoppas det går över snart, för det är jäkligt trist! Har blivit ”tvungen” (bra!) att köra igång med yin-yoga igen för att mjuka upp mej när jag har gått, blir så stel och känner av min o-opererde höft. Bra att hinna stärka upp den några månader till innan det bär iväg ”på riktigt”.

Nu ska jag ut och gå! 🙂 ¡Buen camino, peregrinos!

En vacker vårdag Säby-sjön runt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *