El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

27 mars 2022

Nu i helgen har jag provat på att gå en längre sträcka. Gick hemifrån igår och gick till starten på första etappen på Upplandsleden i Stockholm, och gick sen den etappen, men stannade vid Görvälns slott för en övernattning. Jag hade tänkt gå samma väg tillbaka, men bestämde mig imorse för att ta en genväg på ”bara” 7,5 kilometer. Turen igår slutade på cirka 18,5 kilometer. Här kan ni se hur första etappen på Upplandsleden ser ut på Järfälla-kartan.

Vandringen började med en dryg timmes vandring på tråkiga asfaltsvägar mellan trafik och byggarbetsplatser. Skulle aldrig lyckats hitta om jag hade följt markeringarna av leden, för dom såg jag inte, men hade laddat ned leden till min Apple Watch med appen Wikiloc, och då säger den till när man går fel och man ser vilken väg man ska ta. Efter att man kom in i skogen så var leden väldigt fin. Det var mycket mer upp och ner än vad jag hade tänkt mig, vilket är väldigt svårt med min höft. Men det gick, även om det gick sakta sista timmarna.

Jag hade med mig lite onödiga saker för att testa hur det skulle kännas att gå med ryggan så långt, vägde den innan jag gick och den vägde ungefär 7,3 kilo med vatten och den mat jag hade med mig. Tyckte inte att ryggsäcken var något som helst problem. Hade inte klarat mig utan stavarna, då hade jag nog gett upp.

Väl framme på slottet körde jag ett kort yin-yoga-pass, för att inte bli helt stel, och sen orkade jag inget mer. Avbokade mitt bord i restaurangen och åt resterna av matsäcken i sängen 🙂 Så efter en god natts sömn var det underbart med hotellfrukost som verkligen var toppen. Bestämde mig för att ta en genväg hem, orkade inte med en dag till med berg och stenar och is. Turen hemåt blev cirka 7,5 kilometer och gick raka spåret hem, på den tråkigaste väg jag någonsin gått, bara asfaltsgångväg hela vägen, rakt fram.

Men skönt att komma hem och jag är så glad att jag klarade det och att jag blev nöjd med utrustningen; jacka, rygga, vattenblåsa, miniväska m.m. Nu är det ungefär en månad till nästa långtur.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *