El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

22 augusti 2022 St Jean – Roncesvalles

Idag blev ingenting som planerat.

Först hade jag ju tänkt gå över Pyrenéerna och stanna en bit upp för att slippa gå 25 km första dagen. Jag hade bokat på Orrisson, MEN det blev avbokat för att värden skulle på bröllop idag. Då bestämde jag mej för att gå nedre vägen, så jag bokade i Valcarlos. Men när vi kom fram igår och pratade med pilgrimskontoret och vår hospitalero så bara tittade som olyckligt på mej när jag sa att jag skulle gå den vägen. Tydligen går man längs en bilväg där folk kör som galningar. Så imorse övertalade min hospitalero mig till en annan lösning. Jag tog en taxi (Express Burricot) de första och jobbigaste kilometrarna. Och gick resten till Roncesvalles, vilket jag egentligen tänkt att komma först dag 2.

Så nu ligger jag i min säng på Roncesvalles och väntar på maten.

Jag är jäkligt mallig! Min otränade, tjocka och artrosiga kropp orkade. Men jag fick jäkligt ont i höften på slutet.
Viktigaste lärdomarna från idag:

  • Regn + dimma + brillor = dålig kombo
  • Det blir som det blir
  • Har man artros och bär på ryggsäck – stanna med några kilometers mellanrum och vila höften.
  • Gör det som känns rätt för dej! Är sååååå glad att jag skippade första branta stigningen. Dagen slutade på 17 km. Typ 6 km längre än jag tänkt mej. Imorron blir en kort dag. Med sol! 😊

10 svar på “22 augusti 2022 St Jean – Roncesvalles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *