El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

23 augusti 2022 Roncesvalles – Espinal

Idag har jag tagit en kortare sträcka. Inte lika mycket upp och ner, men tillräckligt för min trötta kropp. Sitter nu utanför mitt albergue i Espinal och har hittills skrapat ihop 9,7 km och drygt 16000 steg. Igår blev det 29500! Är så glad att jag bestämde mej för att ta det lugnt idag. Käkade frukost i Roncesvalles, innan vi blev utslänga med buller och bång klockan åtta. Sen har jag verkligen varit en slowstroller, så skönt! Hade inte orkat annars.

Tog en second breakfast när jag kom fram tilm Espinal; café con leche, tortilla och zumo de naranja. Ljuvligt gott! Café-innehavaren och jag diskuterade Siddharta och vikten av självreflektion. Otippat. Jag är mycket nöjd med min dag hittills. Men vansinnigt trött i kroppen. Men det känns som det är nu caminon verkligen börjar när man kommit bort från stöket i St Jean och Roncesvalles. Så mycket folk!
Idag är det i alla fall sol, även om det faktiskt var riktigt läskigt att gå igenom den supermörka häx-skogen efter Roncesvalles.

Imorgon har jag bokat eget rum i Zubiri. Lyx! Ska också försöka få ryggan budad dit, det tar på mina höfter att bära på den, ska testa utan. Hoppas att jag får tag i nån. Morgondagen startar med 2 km uppåt, inte alls populärt! 😆

Viktigaste lärdomen efter två dagar:

  • Hade varit käckt med mer backträning innan jag stack iväg.
  • Så viktigt att verkligen lyssna i kroppen.

2 svar på “23 augusti 2022 Roncesvalles – Espinal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *