El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

6 Septiembre 2022 Dag 16. Belorado – Burgos by bus.

Lugn morgon när man slapp slänga på sig kläderna och rusa iväg ut i mörkret. Gick från mitt albergue för att leta upp busshållplatsen för bussen till Burgos vid åtta-tiden. Det visade sig att jag var långtifrån den enda pilgrimen med denna lysande idé. Bussen kom enligt tidtabell kl. 8.45, kostade 3,21€ och tog 45 minuter för en sträcka som tagit 2-3 dagar att gå. Och den var fullsatt. Pratade med en amerikan på vägen och han sa något bra: ”I’m here to have fun”. Exakt! Det ska vara roligt. Så att skippa tråksträckor, ta hand om trötthet och ont är ju helt ok! 😊

Väl framme i Burgos käkade jag frukost på busstationen på ett fik; boccadillo con atún y café con leche, mums! Drog runt på stan i några timmar, wow, vilka byggnader, speciellt katedralen förstås. Sparar insidan och slottet till imorgon. Fikade på torget, var och handlade lite småsaker, var inne i St Nicholas kyrkan som ligger 1 minut från mitt hotell. Fantastiskt!

Och! Mitt hotell! Utsikt över katedralen. Badkar. Handdukar. Lakan. Dubbelsäng. Skrivbord. Minibar. Choklad på kudden. Små förpackningar med grejjer. Hotellfrukost (klockan 9! Sovmorron!). Två nätter här känns som rena paradiset. Badkaret blev använt direkt 😊

Well. En av de saker jag köpt är Michelins camino-guide, så nu ska jag planera hur jag ska förlägga mina återstående dagar. Den i kombo med Brierleys guide och apparna Camino Ninja och Buen Camino täcker nog alla behov.

Vad som händer ikväll har jag inte bestämt än. Tapas? Mässan? Hotellmys? Vi får se! 😊

Missa inte den dansande vitlöken från igår kväll på insta: annakolis

Tillagt i efterhand:

Eftersom jag har tagit buss vissa sträckor så får jag hålla koll på hur långt jag faktiskt gått med mina appar i telefonen. Jag räknade ihop idag, och sen start har jag gått:

382 041 steg och

238,2 km, dvs 23,82 mil.

Jäcklar! Jag är faktiskt stolt! 😊 Men också trött!

Den fantastiska katedralen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *