El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

22 januari 2022

Jag är fortfarande så taggad och glad och känner mig som om jag går omkring och bär på väldens bästa hemlighet. Även om jag nu har lagt upp en blogg och en sub-domän där mina äventyr ska dokumenteras, så är det ju ingen som ens vet att den finns. Det blir en dagbok för min egen skull, i alla fall till att börja med.

Igår kväll satt jag länge och googlade allt möjligt, så nu vet jag att man kan ta med hopfällbara stavar i handbagaget, jag vet att man ska ta med sig så lite som möjligt, jag har beställt Försäkringskassans blå EU sjukvårdskort, vilket tydligen var något som var nödvändigt att göra. Jag har nästan bestämt mig för ryggsäck, men ska googla lite till, jag har hittat en som jag gillar som väger ca 1 kilo, det får väl ses som en bra vikt, tänker jag. Jag upptäckte också att jag inte ens fick ta med mig handbagage på första planet till Paris, så det har jag fixat nu, 300 spänn extra, men biljetten var billig, så det gör inget alls.

Idag, när jag gick min numera dagliga promenad, så kändes det helt plötsligt inte som om jag släpade runt kroppen längs min runda, utan jag orkade gå med relativt spänstiga steg (nåja, i alla fall i jämförelse med för tio dagar sen). Det bättrar sig ganska fort med konditionen. Visserligen säger min app fortfarande att jag har dålig kondition, men jag känner helt klart skillnaden själv. Hittade en podd med John Brierley, som skriver guideböcker om Caminon, och det var ju kul att lyssna på under promenixen. Har beställt en guidebok, minns dock inte vilken, och längtar tills den kommer.

Well. Nu ska jag lite göra lite annat, även om jag är tankemässigt ganska uppslukad just nu 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *