El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

25 april 2022

Så, nu är andra långturen gjord. Start hemifrån Barkarbystaden, över Järvafältet via Bögs gård, till Häggvik, förbi Edsberg, till Enebyberg och slutligen fram till Roslags Näsby, där jag tog in på hotell. Helt slut. Fick så ont i ena sidan på slutet, så det var tufft de sista kilometrarna. Vädret var lagom, förutom blåsten. Det verkar vara grejjen på mina långturer, att det ska blåsa som fasen. Hade packning på ca 5,5 kilo, lite lite, men det räckte. 🙂 Är vädligt nöjd med ryggan. Här är turen, och om du klickar på bilden ser du all data om hastighet osv på Wikiloc. 18,13 km, lite längre än jag hade tänkt mej.

Somnade klockan 20 på hotellet och sov till 8. Rekord! 🙂 Hade ganska ont i kroppen, så jag sov oroligt. Stapplade iväg hemåt efter en mumsig hotellfrukost som bland annat inkluderade pannkakor. Fortfarande blåsigt och superont i höger fot. Märkte av mycket mer att fötterna svullnar när man går långt och upptäckte då att mina vandringskängor kommer att bli för små. Pressade ihop höger fot så den gör superont, och jag fick också en blåsa på en tå på vänsterfoten. Bra lärdomar! Gick inte riktigt samma väg tillbaka, gick förbi Edsviken och Edsbergs slott. Men vid Häggvik tyckte jag att jag fått tillräckligt med lärdomar, då hade jag gått 9,29 km, och tog pendel och buss hem, för att spara mina fötter. Här är turen hemåt, samma här, klickar du på bilden kommer du till spåret på Wikiloc:

Så nu måste nya skor projekteras. Kriterier: bra dämpning, breda tår, minst en storlek för stora, inte för varma, stabila, stöd för hålfoten. Älskar mina Salomon vandringskängor, men dom är för varma och för små för långa turer. Passar perfekt för halvmilarna.

Men sammanfattningsvis: kul att se välkända bygder till fots och inte bara från bilen. Upptäckte ett par nya härliga ställen att ta kortare turer på, vid Bögs gård och vid Edsviken bland annat. Nu får jag planera för en ny långtur 🙂 Några bilder:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *