El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

8 maj 2022

Idag har det varit lite molnigt, så då tog jag mig an en liten uppförsbacke och gick ca 2,5 km från Kato (nedre) Stalos, som är turistort, till Pano (övre) Stalos, som är en liten genuin grekisk by. Fantastiska vyer! Lefka Ori (vita bergen) som just nu har snötäckta toppar följer en i bakgrunden. Det är ljuvligt vackert här och doftar gudomligt av blommande jasmin, oregano och allt vad det nu är. Fikonträd, vindruvor, olivträd, passionsfrukt, någon slags stor tistel/skocka som växer som ”ogräs”.
20 grader varmt ungefär, precis lagom. På nervägen från byn kom det till och med några regndroppar. Åt lunch där uppe på ett fantastiskt ställe; Leventis Taverna. Underbar mat och underbar utsikt. Kan varmt rekommendera den grillade auberginen med riven fetaost och den lilla Stalos-pajen med deras egen ost och honung. Fantastiskt!

Blev alltså inte så lång promenix idag heller, lyckades bara spela in uppvägen på Wikiloc:

Igår testade jag också våtservetterna ”Absolut torr”, som man ska kunna gnida in sig med under armarna och sen inte behöva använda deodorant på en vecka. Tänkte att det är ju bra på vandringen, men jag vet inte. Sticktes i skinnet när men smetade på det och kliade nåt infernaliskt igår kväll. Luktar iofs inte alls svett efter promenixen, men jag bär nog hellre med mig en deodorant. Vi får se.

Lefka Ori i bakgrunden, snötäckta. Olivodlingar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *