El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

27 aug 2022 Dag 6 Uterga – Cirauqui

Idag bor jag i eget rum. Med eget badrum. Och egen balkong. Jag behövde verkligen skärma av mej lite idag. Det har varit mycket praktiskt som man ska lära sig, otroligt många härliga människor man träffat, en chock för kroppen att bara gå och gå. Nu behövdes vila från allt. Så. Skönt med eget litet rum idag. Jättemysigt ställe och härliga hospitalera; Paloma.

Morgonen var fantastisk. Jag kom iväg vid strax efter sju och fick vara med om en magisk soluppgång. Det blev varmt efter 12 och då kommer också uppförsbackarna. 😊 Tufft! Men landade här och är helt nöjd. Har äntligen fått ro att köra ett yin-pass, och genast känns kroppen bättre. Men det är tufft att gå så mycket, kroppen undrar nog vad jag håller på med.

Imorse plockade jag mandlar i soluppgången med ett par italienskor. Bara det. Längs hela vägen växer björnbär som man slänger sig över när energin börjar tryta. Fikonträd finns också, men dom är inte mogna. Och nu har vinodlingarna börjat ta vid. Tidigare har det varit väldigt mycket lösgående djur och man har manövrerat mellan bajshögar. Kossor, hästar, grisar, får, katter, hundar, ödlor. 😊

Jag har också sett (tycker jag) otroligt mycket örnar, minst två om dagen. Häromdagen satt en örn och stirrade på mej från ett avblåst träd på två meters avstånd, men flög iväg innan jag ens hann tänka på kameran. Men så häftigt!!!

Solen skiner och man blir bränd på näsan, vänsterarmen och baksidan av benen. Snyggt! 😆

Imorgon planerar jag en kort tur på drygt en mil, mest för att det ska bli så varmt, men på måndag ska jag försöka mej på 2,5 mil. Måste ju få lite fart.

Jag skickar ryggsäcken varje dag. Jag fick inse att det inte funkade att bära med min höft. Har släpat runt på vatten i en löjlig liten daypack från Sea to summit, men idag hittade jag en affär i Puente de la Reina och investerade i en finfin 5 liters rygga. Perfekt till vatten och extrabatteri till mobilen. Har också rensat magväskan som blivit onödigt tung på något vis 😇

Har lärt mej massor om hur jag ska tänka och göra om jag ska gå igen. Skita i att väga allt. Packa det jag älskar. Skicka rygga eller väska mellan ställena. Boka in ”egentid” (=eget rum) med jämna mellanrum. Planera in resan när det inte är 30 grader. Annars är jag ett nöjd med mina förberedelser. Bra skor, bra kläder osv. Inte ett skavsår (ännu). Vågar inte testa att gå i sandalerna, varför ändra ett vinnande koncept liksom? 🤷🏻‍♀️

Igår var en fantastisk dag över Alto del Perdon. Ljuvligt! Stötte på flera tidigare bekantskaper och ett gäng nya. Helt slut på kvällen, men det blir man varje kväll. På ett skönt sätt. En kompis frågade idag vad man tänker på när man går. Jaaaaaa….. Jag vet inte. Allt mellan himmel och jord eller ingenting. Just nu håller jag på att reda ut en del med mig själv. Tänk att få ha all den här tiden och att få ha sina tankar ifred och att hinna tänka färdigt tankarna. Underbart.

Bilder på insta: annakolis


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *