El Camino al Camino de Santiago

Förstasidan

4 Septiembre 2022 Dag 14. Cirueña – Castildelgado

14:e vandringsdagen! Det tarvar (också bra ord!) någon slags sammanfattning. Jag känner mej ju hela tiden så oerhört sölig, långsam, trög jämfört med alla andra. Men om jag istället börjar jämföra med mej själv så är jag helt fantastisk! Från i princip helt stillasittande till det här, 20 km idag. Ska jag skämmas för det? Icke! Är mallig för vartenda steg jag orkar ta. 😊

Well. Enligt guideböcker så har jag hunnit typ nästan exakt 9,5 etapp. På 14 dagar. Men jag känner mej fruktansvärt nöjd, även om jag stöter på de som har gått samma sträcka på 8 dagar. Jag är också jäkligt nöjd att jag klarat mej från skavsår, ganska otroligt! De små begynnande försvann när jag började använda sandaler att byta med ibland. Enda skadan är knät och jag vet inte hur jag skulle kunnat undvika den med de brutala nerförsbackar som var i början. Man kanske borde stöttat upp knäna med något direkt?

Vad ska man mer sammanfatta. Man har fått in nån slags rutin med bokning en-två dagar framåt, uppgång tidigt och vandra iväg i soluppgången (tänker ICKE gå ut i kolmörkret klockan sex något mer. Om det inte är i en storstad). Man käkar när det finns mat och vilar när man kan.

Man lever i någon slags ständig förundran över allt man ser, människor man möter, hur gott allting smakar, överraskningarna som dyker upp runt nästa krök, duschar med varmvatten, sköna sängar, trevliga hospitaleros, alla växter, frukter och bär, örnarna (!), vinet, tillgång på vatten, naturen, naturen, naturen, rena lakan ibland, en riktig frottéhandduk, väldoft, tvättmaskiner, naturen igen mm., mm.

Sammanfattningsvis alltså, kort och gott: förundran, stolthet, glädje, förväntan, envishet 😉 Det här är något helt fantastiskt att få vara med om.

Morgonen idag började med en fantastisk frukost på alberguet. Sen iväg i soluppgången. Fester pågick fortfarande i byn, att dom orkar 😊 Sen en härlig vandring hela dagen faktiskt, det var först de sista 3-4 kilometrarna som var riktigt varma. Men landade på ett fantastisk albergue med så gulliga hospitaleros och en helt magisk liten trädgård där jag legat och slappat och stirrat upp i himlen. Skönt med eget rum efter en natt med en hysteriskt snarkande man från Kazakstan vid min sida. Första natten jag behövde använda mina silikonörproppar, funkade finfint, men snarkningarna hördes igenom lite. Det var ganska kallt inatt, typ 11 grader, så jag fick gå upp och hämta en filt mitt i natten. Har haft tur nu med supermysiga alberguen två nätter i rad. Snart blir det fyra rätters pilgrimsmeny här, inklusive vin och bröd för 12 €. Fascinerad över priserna. Och idag alltså LAKAN och FROTTÉHANDDUK. 😆

Bilder på insta: annakolis

The way

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *